بازگشت اپل به چین برای تولید آیفون 16؛ مدلهای پرو در هند مونتاژ میشوند
اپل برای تولید آیفون قبلاً تمرکز خود را از چین به هند تغییر داده بود. طبق آمار و ارقام، این شرکت در سال مالی گذشته برای تولید آیفون در هند، 14 میلیارد دلار هزینه کرده است. بااینحال آخرین گزارش ادعا میکند کوپرتینوییها دوباره برای تولید سری آیفون 16 به چین رفتهاند. البته ظاهراً بخشی از مدلهای پرو در هند تولید خواهند شد.
به گزارش منبعی به نام Sina Technology در شبکه اجتماعی چینی ویبو، اپل که برای تولید آیفون با فاکسکان همکاری میکند، اکنون در یکی از کارخانههای خود در چین فرایند استخدام را در مقیاس بزرگ آغاز کرده است. این شرکت همچنین قصد دارد یکمیلیارد یوان (تقریباً 140 میلیون دلار) در ژنگژو (شهری در چین) سرمایهگذاری کند.
البته بازگشت فاکسکان به چین تصادفی نیست و دلایل مهمی دارد. این تصمیم چندین مزیت برای تولید دارد: مانند کارگران ماهرتر، زنجیره تأمین بهتر و زیرساختهای کلی مناسبتر را ارائه میدهد؛ بنابراین نرخ بازدهی را بهبود میبخشد. گزارش شده است که مونتاژ آیفون 15 در هند فقط حدود 50 درصد بازدهی دارد.
برای زنجیره تأمین اپل همچنان مجبور بود قطعاتی را از چین وارد کند تا محصولات خود را در هند و ویتنام بسازد. هزینه حملونقل بالای این قطعات وارداتی از چین هزینه کلی تولید آیفون را افزایش داده است.
زیرساخت تأمین برق در هند و ویتنام نیز در مقایسه با چین نسبتاً ضعیف است؛ درنتیجه، کارخانهها اغلب با قطعی برق درگیرند که مانع رسیدن به حداکثر ظرفیت تولید و کارایی میشود.
تولید آیفون 16 پرو و آیفون 16 پرو مکس در هند
البته طبق گزارش بلومبرگ، اپل کارخانههای هند را بهکلی فراموش نمیکند. طبق گزارشها، اپل در چند سال اخیر به فکر تولید مدلهای پرو آیفون در هند بوده و اکنون تصمیم گرفته مدلهای آیفون 16 پرو و آیفون 16 پرو مکس را در این کشور تولید کند.
ظاهراً ابتدا مدلهای آیفون 16 پرو وارد هند میشوند اما اواسط سپتامبر، اپل مونتاژ محلی را هم برای بازار داخلی هم صادرات آغاز میکند.
گفته میشود که آموزش هزاران کارگر در کارخانه فاکسکان در جنوب ایالت تامیل نادو شروع شده است؛ زیرا این شرکت برای تولید مدلهای آیفون 16 پرو عجله دارد و سری آیفون 16 نیز در آستانه عرضه جهانی است.
سال گذشته، اپل مدلهای آیفون 15 ساخت هند را در روز عرضه آماده کرد اما آیفون 15 پلاس تولیدشده در خود این کشور پس از مدت کوتاهی در دسترس قرار گرفت.